DfE Cheylesmore House - View of Atrium Manifestation From Above

DfE Cheylesmore House

Tired and worn facilities in these two adjoining Coventry buildings were in desperate need of a refresh. We developed a bright and vibrant new scheme, designed to actively encourage the Department for Education’s continued appetite for new ways of working.

House Party

Having established a great relationship with the DfE, they trusted us to radically update - with both buildings refurbished from top to bottom. Interior space was maximised through fully refreshed offices with new collaboration zones, breakout spaces in the atrium balconies, a social event space and additional workplaces at the base of the atrium. The main reception now offers a welcoming space to greet visitors and staff alike. The restaurant was transformed into a relaxing place to eat, whilst still offering lots of places to work and meet after the busy hours. This once-tired environment now has a new lease of life.

  • Date: September 2017 – October 2019
  • Size: 12,000m2
  • Role: Space Planning, Interior Design
DfE Cheyelsmore House - Manifestation Close Up Colours
DfE Cheylesmore House - Soft Seating in base of Atrium Space
DfE Cheylesmore House - TRA Reception Sign
DfE Cheylesmore House - Restaurant Area
DfE Cheylesmore House - Wall Graphic of Students in Library
DfE Cheylesmore House - Angular Green and Purple Meeting Booth
DfE Cheylesmore House - Bubble Glazing Manifestation
DfE Cheylesmore House - Blue meeting booth with Yellow screening
DfE Cheylesmore House - Bubble meeting room graphic number and green breakout area
DfE Cheyelsmore House - Breakout Area with Bubbles Meeting Room Manifestation
DfE Cheylesmore House - Coloured Manifestation and bright booths